perjantai 5. elokuuta 2016

Eläinten hoitaminen on parasta!

Aloitimme Puutarhaunelmia-leiriviikon pienillä puutarhatöillä Kontulan nuorisotalolla. Lapset saivat tehdä omat pienoiskasvimaat kylvämällä ja istuttamalla siemeniä ja taimia koreihin. 

Multaan laitettiin herneen taimia sekä salaatin ja retiisin siemeniä. Kävimme myös tutkimassa alkukesän leiriläisten kylvämiä herneitä kasvulaatikollamme sekä ihastelimme nuorisotalon takapihan kurkkusatoa.

Eläinten hoito Vesalan koulun kasvihuoneella on kuulunut leiriläisten suosikkitouhuihin. Tutustuminen eläimiin ja niiden parissa puuhailtavat hoitotyöt jaksavat innostaa lapsia joka päivä! Päivittäisten ruokinta- ja hoitotehtävien lisäksi esim. marsut ovat saaneet syödä leiriläisten keräämiä vadelmanlehtiä, kanit nauttia turkin harjauksesta ja maakilpikonnat ovat päässeet kylpyyn. 


Leirillä on valmistunut myös joukko puusta ja huovasta tehtyjä eläinkavereita. Pienet puiset puput, gerbiilit, kissat ja koirat pääsivät kanssamme luontoretkelle, jonne niille rakenneltiin pesiä ja koteja ympäristöstä löytyneistä materiaaleista.


Leiriläisten kanssa retkeilimme myös Kumpulan koulukasvitarhalle, jossa pääsimme kitkemään, istuttamaan lanttuja, nostamaan perunaa sekä maistelemaan erilaisia kasvimaan makuja. Saimme tutustua myös upeaan varjoteatteripajaan. Paluumatkan sateessa kastuminenkaan ei haitannut, sillä perillä koululla pääsimme taas lämmittelemään kasvihuoneen trooppiseen ilmastoon.

Loppukesän aurinkoisin terveisin,

Aurora Komonen, Puutarhaunelmia-leirin ohjaaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti