perjantai 5. kesäkuuta 2015

Peruna Raimojen ensimmäinen leiriviikko

Isojen viljelijöiden viikko Kumpulassa on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Vilskettä tosiaan riittää kun ryhmässämme on 40 3-6-luokkalaista lasta! Ensimmäiseen viikkoon on kuitenkin sisältynyt virallisempiakin asioita, kun laadimme yhdessä yhteisiä sääntöjä ja pohdimme ryhmälle sopivaa nimeä. Lopulta kaksivaiheisen ja todella tiukan äänestyksen tuloksena nimeksi valikoitui Peruna Raimot!

Virallisten asioiden lisäksi olemme ehtineet istuttaa kurpitsaa, lehtikaaleja, sipulia, basilikaa, persiljaa, tomaatteja sekä yrttejä. Olemme myös kylväneet kurkkua ja kehäkukkaa sekä tietenkin kitkeneet rikkaruohoja. Kasvipenkkejä on lisäksi lannoitettu hevosenlannalla. Innokkaat maalarit ovat taiteilleet penkkien päihin vihanneskylttejä ja ahkerat talikoijat ovat tyhjentäneet edellisvuosien kompostiaumaa vasta rakentamiimme kompostikehikoihin.



Lisäksi olemme keränneet ja kuivanneet maitohorsmaa, vadelman- ja mustaherukanlehtiä, kuusenkerkkiä sekä minttua omaa yrttiteesekoitusta varten kotiinviemisiksi. Olemme myös keränneet valtavan saavillisen nokkosta lannoitteeksi tulevaa nokkosvettä varten.
 
Koeryhmämme on toteuttanut kasvitarhalla pieniä tutkivia kokeita. Ensimmäisessä kokeessa tutkimme, mitä kasvi tarvitsee kasvaakseen. Seurattavana on neljä ruukkua, joissa jokaisella siemenellä on eri kasvuolosuhteet; ensimmäinen saa vettä ja valoa, toinen pelkkää valoa, kolmas pelkkää vettä ja viimeinen ei saa mitään. Toisessa kokeessa hautasimme maahan erilaisia roskia kuten biojätettä, pahvia, muovia, lasia ja metallia, jotka sitten kesän lopulla kaivamme ylös ja tutkimme niiden maatumista.
 
Ennen kaikkea viikkoon on mahtunut paljon yhteisiä leikkejä sekä metsässä ja nurmikentällä vietettyä vapaa-aikaa! Perjantain kunniaksi nautiskelimme nokkospannareita ja minttuteetä.

Ensi viikolle riittää vielä paljon peltotöitä, hauskanpitoa ja yhteinen metsäretki!


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti