torstai 4. kesäkuuta 2015

Kumpula, täältä tullaan!Leirikausi on lähtenyt käyntiin iloisissa tunnelmissa ja kasvitarhalla riittää vilinää! Ensimmäiseen leiriviikkoon on mahtunut niin auringonpaistetta kuin vesisadetta, tutustumisleikkejä, uusia ja vanhoja kavereita, unohtuneita eväsrasioita, multaisia sormia ja paljon naurua.
 
Kumpulan koulukasvitarhan kesästä vastaa tänä vuonna entistäkin monipuolisempi joukko, sillä toiminta toteutetaan ensimmäistä kertaa yhteistyössä Nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Alueella toimii tänä kesänä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen viljely-, ympäristötaide- ja draamaleirit sekä kehitysvammaisten lasten kuokkaleirit. Muutamana iltana viikossa talikot heiluvat kasvitarhalla myös iltaisin, kun perhekerho kokoontuu aikuisten ja lasten voimin palstoilleen kasvattamaan satoaan. Alueen hoidosta huolehtii yhdistyksen ylläpitämä Vihreän Oksan Werstas –nuorisotyöpaja. Iloksemme olemme saaneet joukkoomme myös reippaita vapaaehtoisia, ja auttavat kädet ovatkin tulleet tarpeeseen erilaisissa puutarha- ja nikkarointitöissä.

Ensimmäisessä kaikkien leirien yhteisessä aamunavauksessa torstaina julistettiin lasten laatimat kasvitarhan kesän 2015 säännöt. Tästä on hyvä jatkaa leirikesää!

  1. En kiusaa enkä satuta muita.
  2. Kunnioitan toisia ja en väheksy muiden ehdotuksia.
  3. Muistan kuunnella ohjaajia ja kerron ohjaajille, jos jotain ikävää tapahtuu.
  4. Pysyn sovitulla alueella ja en mene yksin tien yli.
  5. Saan viljellä kasveja ja maistella niitä aikuisten luvalla.
  6. Pidän kännykän laukussa.
  7. Kuuntelen muita ja puhun siististi.
  8. Vapaan leikin aikana saan kiivetä puuhun.
  9. Kohtelen vesihanoja nätisti ja säästän vettä.
  10. Nautin leiristä ja pidän hauskaa yhdessä kaikkien kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti