keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Terveisiä Tähtituike –leiriltä!

Ympäristötaideleiri, joka nimettiin Tähtituikkeeksi lasten äänestämänä, alkoi juhannusloman jälkeen. Levänneet ohjaajat ottivat innolla ja riemulla uudet tuttavuudet vastaan. Joukossa oli muutamia vanhoja ja uskollisia kasvitarhalaisia.

Kotitelttamme sijaitsi metsän siimeksessä, metsän, jossa leiriläiset kertoivat liikkuvan tonttuja, peikkoja ja menninkäisiä. Tonttu- ja peikkohavainnot kirjattiin itse sidottuihin leirivihkoihin. Oli jännittävää huomata, että tontut liikkuvat myös kesäisin ja niitä on eri lajeja. Nämä olivat mitä luultavimmin metsätonttuja. Tietolähteenamme toimi Suuri Tonttukirja.

Olemme ottaneet metsää haltuun leikkien, taiteen avulla ja vapaa-ajalla. Lapset ovat itsenäisesti rakennelleet majoja, yhdessä olemme tehneet kalliomaalauksia ja nukketeatteria lasten itse rakentelemilla nukeilla, joista monet olivat tonttuja, keijuja tai muita metsän ihmeolentoja.

Kasvimaat ja niiden herkut ovat myös tulleet tutuksi. Kädet on upotettu multaan kitkemisen lomassa, raparperihillo porisi kattilassa ja leirin päätteeksi keräsimme vielä kauniit yrttikimput.

Kaiken kaikkiaan, meillä on ollut mahtava porukka, hyvät säät ja paras leiri!
Terveisin ohjaajat Veera, Tiina ja Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti