tiistai 15. heinäkuuta 2014

Tunnelmia ja tuokiokuvia Pikkupomojen vauhdikkaalta viikolta 28

Jo perinteisten joka-aamuisten kasvimaatöiden lisäksi kävimme maanantaina ihmettelemässä naapurissa Kumpulan siirtolapuutarhassa pikkuiruista museomökkiä, tiistaina retkeilimme pienen kävelymatkan päähän Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan, keskiviikkona reippaat uimakerholaiset suuntasivat maauimalaan ja me maakravut teimme "kulttuurikerhossa" raparperimehua. Torstaina viikko huipentui Olympialaisiin. Joukkueina: Kuokka, Torpparinmäki, Tähtituike, Pikkupomot sekä Kuokkasankarit. Olympialajeina: saappaanheitto, matojen etsintä ja mullankuljetus lusikalla. Mahtavan kannustava ja iloinen tunnelma. Me kaikki olimme voittajia! Palkinnoksi jäätelöt ja hyvä mieli! Ja ihan lopuksi vielä maistiaiset raparperimehusta - makeaa oli! 

Raparperimehu

  • 1 1/2 litraa raparperipaloja (varsia ei tarvitse kuoria)
  • 1 1/2 sitruunaa (luomu)
  • 6 dl sokeria
  • 1 1/2 rkl sitruunahappoa (apteekista)
  • 3 litraa kiehuvaa vettä

Laita raparperipalat ämpäriin.

Pese sitruunat, viipaloi kuorineen ja lisää ämpäriin.

Lisää sokeri. (Sokerin määrää voi lisätä tai vähentää halutun makeusasteen mukaan).

Lisää sitruunahappo.

Kaada kiehuva vesi ämpäriin.

Sekoita hyvin, jotta sokeri ja sitruunahappo sulavat veteen.

Anna tekeytyä vuorokausi.

Siivilöi raparperit ja sitruunat pois.

Pullota mehu. Annoksesta tulee 3 litraa mehua.
Jäähdytä jääkaapissa. Maistele... mehua voi laimentaa vedellä tai kivennäisvedellä.

Nauti!


Helteisin terveisin Pirjo ja Pikkupomot

Retkellä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Kumpulan siirtolapuutarhan museomökin tunnelmaa.

Maia ja mansikkaheinä

Raparperimehua tekemässä

Pikkupomot valmiina olympialaisiin!

Mullankuljetuskisassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti