Jo
perinteisten joka-aamuisten kasvimaatöiden lisäksi kävimme maanantaina
ihmettelemässä naapurissa Kumpulan siirtolapuutarhassa pikkuiruista
museomökkiä, tiistaina retkeilimme pienen kävelymatkan päähän Kumpulan
kasvitieteelliseen puutarhaan, keskiviikkona reippaat uimakerholaiset
suuntasivat maauimalaan ja me maakravut teimme "kulttuurikerhossa"
raparperimehua. Torstaina viikko huipentui Olympialaisiin. Joukkueina:
Kuokka, Torpparinmäki, Tähtituike, Pikkupomot sekä Kuokkasankarit.
Olympialajeina: saappaanheitto, matojen etsintä ja mullankuljetus
lusikalla. Mahtavan kannustava ja iloinen tunnelma. Me kaikki olimme
voittajia! Palkinnoksi jäätelöt ja hyvä mieli! Ja ihan lopuksi vielä
maistiaiset raparperimehusta - makeaa oli!
Raparperimehu
- 1 1/2 litraa raparperipaloja (varsia ei tarvitse kuoria)
- 1 1/2 sitruunaa (luomu)
- 6 dl sokeria
- 1 1/2 rkl sitruunahappoa (apteekista)
- 3 litraa kiehuvaa vettä
Laita
raparperipalat ämpäriin.
Pese
sitruunat, viipaloi kuorineen ja lisää ämpäriin.
Lisää
sokeri. (Sokerin määrää voi lisätä tai vähentää halutun
makeusasteen mukaan).
Lisää
sitruunahappo.
Kaada
kiehuva vesi ämpäriin.
Sekoita
hyvin, jotta sokeri ja sitruunahappo sulavat veteen.
Anna
tekeytyä vuorokausi.
Siivilöi
raparperit ja sitruunat pois.
Pullota
mehu. Annoksesta tulee 3 litraa mehua.
Jäähdytä
jääkaapissa. Maistele... mehua voi laimentaa vedellä tai
kivennäisvedellä.
Nauti!
Helteisin terveisin Pirjo ja Pikkupomot
Retkellä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. |
Kumpulan siirtolapuutarhan museomökin tunnelmaa. |
Maia ja mansikkaheinä |
Raparperimehua tekemässä |
Pikkupomot valmiina olympialaisiin! |
Mullankuljetuskisassa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti