keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

HELTEISET TERVEISET KESÄN TOISELTA VILJELYLEIRILTÄ

 


Viime viikkoon mahtui paljon hauskaa tekemistä ja leiriläiset oppivat mm. jokamiehenoikeuksia sekä puutarhanhoidon saloja. Kylvimme kukkien sekä vihannesten siemeniä, istutimme koriste- ja hyötykasveja, kitkimme rikkaruohoja, kastelimme kylvöksiä ja istutuksia sekä leikimme paljon erilaisia leikkejä. Lapset laativat ryhmämme omat säännöt, joita kaikki sitoutuivat noudattamaan.

Keskellä viikkoa leiriläiset pääsivät pyörittämään suurta heinäpaalia, jota käytämme viljelysten katteena.  Homma hoitui lapsilta kevyesti kuin tanssi ja käyttipä eräs leiriläinen olkia iloisen linnunpelättimen tekoonkin!
Lapset pääsivät myös miettimään luonnon hyötyjä, jotka he kirjoittivat sekä piirsivät paperille ja tämä hieno työ pääsi paviljongin seinälle kaikkien ihailtavaksi 

Torstaina teimme retken Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa tutustuimme upeisiin kasvi-istutuksiin ja  pelasimme joukkueissa luontobingoa.
MTV 3 kävi haastattelemassa erään viljelyleiriläistämme ajatuksia mm. kasvien hoidosta helteellä. Haastateltava oli luonteva ja tietäväinen esiintyjä ja haastattelu näkyi mm. seuraavan päivän MTV:n uutisissa sekä heidän nettisivuillaan.

Leirin viimeiseen päivään mahtui viljelyä, kivoja leikkejä, yhteinen piknik salapoliisi- ja tiedeleirin kanssa sekä riemunkiljahduksia, kun sai helteisenä päivänä juosta sadettimen alla. Päivän päätteeksi ohjelmassa oli valokuvasuunnistusta.

Olipa kiva ja touhukas viikko!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti