maanantai 20. kesäkuuta 2022

 

Kesän toisen viljelyleirin kuulumisia

Leiriviikko kului nopeasti puuhakkaiden päivien merkeissä. Ensimmäisiin leiripäiviin kuului paljon tutustumista niin kasvitarhaan, viljelyvälineisiin että toisiin leiriläisiin ja ohjaajiin. Tutustumisleikkien tankkaaminen osoittautui hyödylliseksi, sillä viikon aikana leiriläisten kesken muodostui aivan mahtava ryhmähenki! Suosituimpia tutustumisleikkejä olivat tällä leirillä lännen nopein, rikkinäinen puhelin ja bussikuski, joita leikittiin päivittäin useampaan kertaan yhdessä.   

Viikon aikana innokkaat viljelijät pääsivät kylvämään muun muassa punajuuren, retiisin, nauriin ja kehä- ja ruiskukan siemeniä sekä istuttamaan puna- ja keltasipulia. Nyt jännitetään, miten kylvökset lähtevät itämään! Muihin puutarhatöihin kuului kastelua ja kitkemistä. Leiriläisten kesken suosittua puuhaa oli myös olkien asetteleminen istutuspenkkien käytäville.

Viljelytyön lisäksi leirillä ehdittiin tehdä vaikka mitä: maalata yhteinen leirilakana, pelata paljon toivottua Kumpulan tähteä, retkeillä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa ja nauttia kesäpäivästä sadettimen alla juosten ja piknikherkkuja nauttien. Jokaisena päivänä ehdittiin myös viettää vapaa-aikaa metsässä ja jalkapallokentällä sekä kirjoittaa viljelypäiväkirjaa.  

 


 


 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti