perjantai 14. elokuuta 2020

Kuulumisia seikkailuleireiltä!

Koulun alun kynnyksellä ehdimme vielä toteuttaa kaksi seikkailuleiriä. Ensimmäinen oli viiden päivän mittainen, ja seuraava kesti kolme päivää. Leiriläiset näes suuntasivat loppuviikoksi jo koulutielle. Leireillä saimme nauttia auringosta ja luonnon monimuotoisuudesta erilaisten pihaleikkien, askartelun ja viljelyn muodossa. Ehdimme myös pelastaa muutaman kimalaisen loppukesän kuumuudelta. ;)
 

Molemmilla leireillä askartelimme leirilipun ja maalasimme kiviä. Ensimmäisellä leirillä oli enemmän aikaa, joten ehdimme tehdä myös hyönteishotellit. Leiriläiset saivat koristella ne mielensä mukaan ja viedä kotiin. Hotellit täytettiin luonnosta löytyneillä valmiiksi irronneilla materiaaleilla, ja ne jäivät odottamaan vieraita. 

 


 

Perunoiden nostaminen osoittautui yhdeksi ensimmäisen leirin suosikkijutuista. Olimme siis innolla menossa jatkamaan perunannostopuuhia myös toisen leirin kanssa, mutta kävikin niin, että perunat oli jo ehditty nostaa. Onneksi pääsimme kuitenkin hoitamaan sipulipenkkiä. Molemmilla leireillä lapset saivat viedä perunasatoa mukanaan kotiin.  
Pihapeleistä Kumpulan tähti ja metsäpiilo olivat molempien leirien suosikkileikkejä. Leiriohjaajamme Johanna oli askarrellut juuri Kumpulan kasvitarhalle soveltuvan luontobingon, jossa etsittiin erilaisia luonnonantimia kuvien ja värien perusteella. Peli oli oiva tapa kasvattaa leikin varjolla lasten luontosuhdetta, ja lapset viihtyivät tehtävän parissa. 
Ensimmäinen leiri päättyi seikkailurataan, joka toteutettiin pienryhmissä. Ryhmien tehtävänä oli kerätä sanoja rasteilta, ja muodostaa sanoista lause. Lauseella lunastettiin radan pääteeksi palkinto. Yhtenä rastitehtävänä oli hakea vihje kiipeilypuusta. Osa huimapäistä kiipesi korkeimmalle merkkilipulle saakka! Seikkailuradalla etsittiin vihjeitä pellolta ja metsästä, ja onnistuneesta radasta saimme palkinnoksi jäätelöt. 

 Nähdään ensi keskiviikkona sadonkorjuujuhlissa! TERVETULOA! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti