maanantai 8. elokuuta 2016

Peltohemuleiden kolmannen leirin kuulumisia

Peltohemulit eli isot viljelijät ovat 10–13 -vuotiaita lapsia. Suuri osa lapsista on jo useamman vuoden viljelykokemuksella mukana Kumpulan koulukasvitarhan toiminnassa. Minä olin ensimmäisellä viljelyleirillä yhdessä Stellan kanssa ja pidin toisen leirin kesälomaa ja nyt olen taas remmisssä.

Ensimmäisellä viikolla säät olivat helteisiä ja osa porukasta pääsi leikkimään vesisotaa keskenään kun toiset meistä pelasivat mölkkyä. Tutustuimme myös pienten viljelijöiden kanssa ultimateen, joka on frisbee-kiekkolla pelattava joukkuepeli.
Toisen viikon maanantaina taiteilimme kangasväreillä ja -tusseilla hienoja kuvioita ja grafiikkaa t-paitoihin, kangaskasseihin ja kankaanpalasiin. Töistä tuli tosi upeita ja meikäläinenkin sai omaan t-paitaan lapsien piirtämän kuvituksen joka on tosi päheä J. Tiistaina kävimme eläinmuseossa katsomassa joitain muitakin elukoita kuin vain Pokemoneja. Reissu oli tosi hauska ja opettavainen.Alkukesän viljelyputken vastapainoksi olemme siis kolmannella leirillä ottaneet hieman rennommin, mikä on ihan mukavaa sillä kitkeminen käy lapsille pitkän päälle tylsäksi. Keskiviikkoisin olen ollut uimakerhossa Kumpulan maauimalassa ja päätin itsekin hypätä kerran kymmenestä metristä monen vuoden tauon jälkeen. Kylläpäs tuntui vatsanpohjassa.Olemme toki pitäneet huolta myös viljelyksistä ja saaneet mukavasti satoa kotiin; kesäkurpitsaa, kurkkua, yrttejä ja ensi viikolla perunaa.


4.8. meillä kävi vierailulla lasten ryhmä Kontulan Puutarhaunelmia-leiriltä. He olivat todella mielissään retkestä, vaikka vähän satelikin. Kontulan leirillä käytetään viljelylaatikoita ja nyt he pääsivät isoon puutarhaan. Heidän kanssaan kitkimme ja harvensimme lanttupenkkiä, haistelimme ja maistelimme yrttejä ja nostimme perunaa ylös, mikä oli lapsille todella upea elämys J.
Sadesää on ollut harvinainen poikkeus kolmannella leirillä ja tänään iltapäivää vietimme teltassa taiteillen lyijykynillä ja pelaten Smart-7 lasten tietovisapeliä.Ensi viikolla leiri sitten päättyy ja koulut alkaa. Jos sää suosii, niin keskiviikkona ajattelimme pitää nyyttärit Viherpeukaloiden eli pienten viljelijöiden kanssa. Samalla loppu myös minun ensimmäinen leirikesä Kumpulan koulukasvitarhalla. Ehkä ensi vuonna uudestaan :)


t. ohjaaja Vesa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti