perjantai 7. elokuuta 2015

Draamaleirin vikan päivän tunnelmia

Tervehdys kesän toiselta draamaleiriltä!

Heinäkuun lopulla Kumpulan kasvitarhalle kokoontui neljäntoista lapsen ryhmä, joka otti nimekseen Siniset Sudenkorennot. Porukkamme koostuu eri-ikäisistä lapsista, joista osa on jo harrastanut teatteria ja draamaa, ja osaa draamakärpänen toivottavasti puraisee tämän leirin aikana!

Leirin ensimmäisellä viikolla tutustuimme toisiimme, pohdimme ryhmälle yhteisiä sääntöjä ja nimeä. Leikimme kaikenlaisia leikkejä ja otimme monenlaisia rooleja. Toki sukelsimme heti ilmaisun maailmaan ja teimme jo pieniä improvisoituja esityksiä, harjoittelimme roolin ottoa, muovailimme kavereista “tunne-patsaita” ja treenasimme improvisaation perusteita.

Impron kaksi perusperiaatetta: “moka on lahja” ja “sano kaverille joo ja anna vastatarjous” - toimivat mainiosti ryhmämme perusperiaatteina. Tärkeintä on, että saadaan uusia kavereita, kaikki otetaan mukaan ja leiriltä jää mieleen mukavia tilanteita ja muistoja.

Lahjana muiden leirien lapsille ja Kasvitarhan henkilökunnalle Siniset Sudenkorennot työstivät esityksen Draamaa Puutarhassa. Esitystä mietittiin ensin yksin, kaksin, nelisin ja toisten tekemän liikemateriaalin perusteella lopulta koko ryhmän voimin. Roolien jako oli jännittävää sillä rooleihin oli monta yhtä hyvää ehdokasta. Lopulta kaikki saivat mieleisensä roolin pienten neuvotteluiden jälkeen. Kenraaliharjoitusta saapuikin seuraamaan noin 70 puutarhalaista.Kenraaliharjoitus sujui hienosti ja nyt odotamme raparperipiirakan äärellä, että vanhemmat saapuvat seuraamaan ensi-iltaa. Yhteinen leirimme päättyy nyyttäri-karonkkaan. Ainakin meillä ohjaajilla on hieman haikeat tunnelmat: meitä on hellinyt upean kesäinen sää ja draamaleirin porukka on ollut mahtava!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti