perjantai 17. heinäkuuta 2015

Terveiset Soturikissojen kasvitieteellisestä puutarhasta

Keskikesän ympäristötaideleiri sai nimekseen Soturikissat ja vautsi, mikä meininki meillä kolmen viikon ajan oli! Aurinko on hellinyt leiriämme ja siitähän kissat tykkää. Kolmeen viikkoon mahtui hurjan paljon leikkejä, kädentöitä ja taiteilua niin puutarhassa kuin metsässä. Metsä veti kissalaumaamme erityisesti puoleensa ja sehän oli pelkästään hieno juttu.

Taideleirin päätyönä toteutettiin puutarhan inspiroimana ihmekasviveistokset. Ennen työskentelyyn ryhtymistä olimme yhdessä kitkeneet ja istuttaneet kasvimaalla. Teimme myös retken Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan ja tutkimme siellä kasveja piirtäen. Mutta mitä jos siemenestä kasvaisikin jotain ihan kummaa? 

Lapset luonnostelivat mitä ihmeellisimpiä luomuksia leirivihkoihin ja sitten alkoi useamman päivän ahkera uurastus mm. keppien, paperin, liisterin, rautalangan, spraymaalin ja betonin parissa.Luomukset esittelimme ikioman kasvitieteellisen (ja taiteellisen) puutarhamme avajaisissa muulle puutarhan väelle. Soturikissat osoittautuivat myös taitaviksi tarinankertojiksi kertoessaan vieraille kasviensa eriskummallisuuksista ja synnystä.

Esittelemme tässä muutamia kasveja:


Lohikäärmekasvi (Lentius Tulisyök) osaa lentää ja syöksee tulta yhdestä päästä. Joskus pää savuaa, koska sen pitää jäähtyä. Rauhoittuu jos sille antaa salmiakkia. Kasvin siemen löydettiin pakkolaskun tehneestä U.F.O.:sta.Tunnekasvi varastoi itseensä ihmisten tunteita ja pystyy siirtämään niitä uudelleen ihmisiin.Kaksipäinen kasvi Tuli ja lima saattaa olla hyvin vaarallinen!

Viimeisellä leiriviikolla ehdimme myös kokeilla itse tehtyjen huopaotusten animointia ja päättäneet leirin raparperipiirakan leipomiseen ja herkutteluun. Animaatiot voit katsoa alta. Toivottavasti tapaamme jälleen,

terveisin Soturikissat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti