torstai 30. heinäkuuta 2015

Kesätöissä Kumpulassa: Bussisaattajan arkea


Bussisaattajan, toiselta nimeltään keittiöapulaisen, päivät kuluvat bussimatkojen välillä suurimmaksi osaksi keittiössä auttaen. Perjantaisin Kumpulassa ei ole bussisaattoon osallistuvia lapsia, joten silloin työskentelemme pääosin muissa tehtävissä, kuten puutarhanhoidossa.

Maanantaista torstaihin työskentelemme päivisin keittiössä. Keittiöapulaisen tehtäviin kuuluu kattamista, tiskaamista ja siivousta. Autamme leiripäivinä lapsia myös tiskaamaan omat astiansa sekä jaamme heille päivän ruuan.

Ajoittain saamme erilaisia tehtäviä, kuten salaatin ja yrttien poimintaa kasvitarhan pelloilta. Käytämme omaa satoamme monipuolisesti ruuanlaittoon.

Työhön on kehittynyt tietynlainen päivärytmi. Lapset saatettuamme suuntaamme suoraan keittiöön, jossa tiedämme heti mitä on tehtävä. Ensimmäiset päivät kuluivat nopeasti kaiken uuden opettelemisessa. Nyt kun tehtävät ovat jo tuttuja ja työt sujuvat ripeämmin, aikaa jää myös esimerkiksi työpäiväkirjan kirjoittamiseen.  

Perjantaisin työskentely puutarhan puolella tuo kivaa vaihtelua arkirytmiin, vaikka tähän asti sää ei olekaan suosinut meitä. No, ainakin kasvit saavat vettä! Bussisaattajan työ on todellakin ollut hyvin monipuolista ja mielenkiintoista!

Hyvää loppukesää toivottavat bussisaattajat Tirlittan ja Linus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti