Lanttu-blogi kertoo kuulumiset Kumpulan koulukasvitarhalta: viljelyleirin huippuhetket ja kommellukset, taideleiriläisten uudet oivallukset, kesätyöläisten palstatunnelmat, sekä muut mullantuoksuiset uutiset. Tervetuloa!
keskiviikko 13. elokuuta 2014
Sämpylöitä leipomaan!
Leiriläiset saivat monena päivänä leirikesän aikana syödä ruoan ohessa keittiövastaavamme Satun Kumpulassa leipomia herkullisia tuoreita sämpylöitä. Muutama lapsi kyseli kesän aikana sämpylöiden reseptiä, jotta voisivat leipoa sämpylöitä itse kotona. Tässä se nyt tulee!
SÄMPYLÄT n. 20 kpl
0,5 l vettä
1 pss kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja (parasta tulee, kun jauhosta esim. 3 dl on graham eli täysjyvävehnäjauhoa)
0,5 dl rypsiöljyä
Tee näin:
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi (eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi)
- Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja lisää veteen. Lisää siirappi ja suola, sekoita.
- Lisää jauhoja taikinaan vähitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoita ensin puuhaarukalla voimakkaasti. Kun taikina alkaa olla liian raskasta sekoittaa puuhaarukalla, ala vaivata sitä kädellä. Lisää tässä vaiheessa öljy ja loput jauhot. Vaivaa hyvin. Taikina saa olla melko pehmeää.
- Kohota liinan alla 20-30 minuuttia.
- Leivo taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Leikkaa tanko n. 20 osaan ja nostele palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin.
- Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti