torstai 19. kesäkuuta 2014

Viljelyä, leikkejä, taidetta ja sadonkorjuuta isojen viljelyleirillä!

Isojen viljelyleiri sai tiukassa kaksivaiheisessa äänestyksessä nimekseen KUOKKASANKARIT.
Melkoisia kuokkasankareita lapset ovat olleetkin:). 

Monenlaista on kylvetty ja istutettu. Peltotilkuilta on löydetty matoja ja ötököitä, joita ollaan tutkailtu luupeilla. Lannoituksesta ollaan huolehdittu itsetehdyllä pahanhajuisella, mutta tehokkaalla nokkoslannoitteella. Leirin alussa kitkentä herätti hurraa-huutoja, mutta juhannusviikolla tahti hidastui.

Joka päivä Kuokkassankarit ovat ehtineet myös leikkiä, välillä hupsujakin leikkejä. Ollaan leikitty myös opettavaisia leikkejä, kuten evoluutio- ja vedenkiertokulkuleikit. Viljelijät ovat saaneet käyttää myös omaa luovuuttaan mm. kylttien maalaamisella ja saviruukkujen tuunaamisella mosaiikkipaloilla. Mieleisintä leirillä on ollut puutarhapenkkien rakentaminen ja maalaaminen sekä `neljä asiaa´ -juoksupeli. Lapset innostuivat myös suunnittelemaan ja piirtämään ”Eko”- ja ”Öky” -ihmisen eroja YK:n Ympäristöpäivän kunniaksi 5.6.

Satoakin on päästy korjaamaan: raparperia ja tuoreita yrttejä ja lisäksi on kerätty ja kuivattu yrttiteetä luonnonantimista, mm kuusenkerkkää, maitohorsmaa ja mustikan- ja vadelmanlehtiä.
Tietoiskuja pidimme kustakin viljellystä kasvista. Myös lapset ovat pitäneet spontaanisti yleissivistäviä tietoiskuja. Lisäksi olemme maistelleet nokkoslettuja, joita Melissa oli paistanut hikihatussa yötä myöten kolme tuntia...

Juhannusviikko alkoi moniaistisuunnistuksella yhdessä pikkuviljelijöiden kaanssa. Pienryhmissä kuljettiin karttojen avulla rastilta rastille, joissa mm. maisteltiin erilaisia ja kuunneltiin puutarhan ääniä silmät kiinni. Yhdellä rastilla opittiin tunnistamaan apilan typpinystyrät ja niiden merkitys maan kunnolle.

Viimeisenä päivänä ennen juhannuslomaa vietimme koko kasvitarhan yhteistä juhannusjuhlaa. Kuokkasankarit esittivät juhlassa joka päivä ennen ruokailua laulamansa ruokailulaulun.`ME LÄHDEMME SYÖMÄÄN MUISTAEN, me lähdemme syömään muistaen, ETTÄ AURINKO KYPSYTTI VILJAN SEN, että aurinko kypsytti viljan sen...´

Tästä on hyvä jatkaa juhannuksrn jälkeen!
Terveisin Melissa ja Elise

Teeyrtit kuivumassa.
Rakennushommissa!
Viljelyryhmien pantomiimiesitys alkamassa!
Kuokkasankarit eturivissä juhannusjuhlassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti