sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Toinen leiriviikko Kumpulassa

Hei taas!

Toisella leiriviikolla helteet olivat tiessään ja normaali kesäsää vallitsi (toisin sanoen osa lapsista hytisi T-paidoissa ja sortseissaan). Onneksi toiminta oli reipasta ja viikkoon mahtui monenmoista. Tässä katsaus kuvin pieneen osaan siitä:

Viljelyryhmissä kylvöt ja istutukset jatkuivat vauhdikkaasti.

 Siemeniä oli monenlaisia ja oli tärkeää tarkistaa, mitkä kasvit viihtyvät toistensa kanssa lähekkäin ja mitä ei parane laittaa vierekkäin.

Pienten viljelyryhmä Mansikoissa ehdittiin kylvöjen lomassa myös tehdä raparperimehua ja tutustua erilaisiin resepteihin.Kuokka on paras työväline. 
Myös kastella piti ahkerasti ennenkuin loppuviikosta alettiin saada sadetta.

Alueella sattuu ja tapahtuu kaikkea yllättävää: pienellä puolella putkirikko toi näin komean kaivurin lasten ihmeteltäväksi!


Taideryhmä Madoissa on akrobaatteja...


 Ja Kolmen Heimon Maassa metsään on ilmestynyt valtaisia hämähäkin seittejä ja SUURIA hämähäkkejä... Teitä on varoitettu!Täytyy myös antaa tunnustus
 alueella työskenteleville nuorille, jotka ovat olleet suureksi avuksi kauniin puutarhamme hoidossa! 
Näissä nuorissa on valoisa tulevaisuus.

Keskiviikkona iso osa Kumpulan lapsista lähtikin retkelle Design museon Rakennetaan puutarha -avajaisiin. Kumpulan lapset ahkeroivat Järvikylän yrttien istutuksessa ja ihastelimme yrttien ihania tuoksuja ja makuja. Kylmä sadesääkään ei latistanut tunnelmaa, kun reippaat lapsemme laittoivat tuulemaan. Harmitti, kun bussiin piti kiirehtiä liian pian!


Ympäristötaideryhmä Madot jättivät omat rakennelmansa tähän lasten kaupunkipuutarhaan Design museon ja Arkitehtuurimuseon väliselle sisäpihalle. Käykäähän katsomassa!
Lopuksi saammeko esitellä: ensimmäiset retiisit ovat kypsyneet korjattaviksi perhekerhossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti