sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Leirikesän 1. viikon kuulumisia Kumpulasta

3.6 avautuivat jälleen Kumpulan koulukasvitarhan portit Helsingin koululaisille. Ensimmäinen leiripäivä on aina yhtä jännittävä niin lapsille kuin aikuisillekin, jotka ovat vastassa. Leirisuunnitelmia on laadittu ja istuttu koulutuksissa, ruoka tilattu, teltat pystytetty, siemenet tilattu ja taimet kasvatettu. Puutarhaakin on hoidettu jo reilun kuukauden ajan, jotta kaikki näyttää hienolta kun lapset saapuvat.Toimistolla on laadittu lapsilistoja bussia, parkkitoimintaa ja ohjaajia varten sekä hoidettu montaa muuta hallinnollista asiaa. Kaikki huipentuu siihen, kun noin 130 lasta tulee porteista sisään ja aloittaa leirikesänsä. Koko kesän aikana lähes 200 lasta pääsee nauttimaan kauniista Kumpulan puutarhasta!
Ensimmäisinä päivinä lapset ja ohjaajat tutustuvat toisiinsa ja paikkoihin. Yhteisiä sääntöjä laaditaan ja ryhmät päättivät itse äänestämällä oman nimensä. Meillä on 4 ryhmää, 2 taideryhmää ja 2 viljelyryhmää. Ympäristötaideryhmät nimesivät itsensä Madoiksi sekä Kolmen Heimon Maaksi ja viljelijät ovat Mansikoita ja Smurffaajia. Tässä yllä on äänestys käynnissä...
Oma leirivihko on taideryhmä Madoissa tietenkin taiteellinen!

Tiina ohjaa Matoja (...kuulostaapa oudolta..?)

Ensimmäisen viikon luonnonihmeisiin kuuluivat ainakin madot, etanat ja yksi kuollut (syöty) lintu.

Keskiviikkona kokoonnuimme Maailman ympäristöpäivänä juhlakentälle. Ennen sitä lapset olivat kaivaneet teepusseja maahan. Olemme osa kansainvälistä tiedekoetta, jossa teepusseista mitatataan  maan aktiivisuutta niiden hajoamisen perusteella.

Kentällä julkistettiin ryhmien ehdotusten perusteella

  Kumpulan kasvitarhan säännöt 2013:

1.   KUUNTELEMINEN:
·         KUUNTELE OHJAAJAA JA MUITA JOILLA ON PUHEENVUORO
·         OMAT PUHELIMET REPUSSA LEIRIN AJAN

2.   KUNNIOITTAMINEN
·         ÄLÄ VALEHTELE, KIROILE ÄLÄKÄ HAUKU
·         ÄLÄ KOSKE TOISTEN OMAISUUTEEN
·         ÄLÄ KIUSAA ELÄIMIÄ JA HOIDA KASVEJA
·         KÄVELLÄÄN PALSTAN KÄYTÄVILLÄ
·         EI SAA SAASTUTTAA EIKÄ ROSKATA
·         KUNNIOITA TOISEN TYÖTÄ
3. HAUSKANPITO
·       KAIKKI MUKAAN LEIKKIIN
·       HUUMORI ON SALLITTUA
·       EI SAA POTKIA, LYÖDÄ EIKÄ KIUSATA
·       VESILEIKIT OHJAAJAN LUVALLA (VETTÄ EI SAA TUHLATA)
4. PYSY KASVITARHAN ALUEELLA

 Sitten kokeiltiin, kuinka iso piiri saadaan aikaan. NO se oli TODELLA SUURI PIIRI.
 Toisaalta koko joukko mahtui myös hämmästyttävän pieneen kasaan!!
Helle helli leiriläisiä, ja jos tuo vaihtopaidan tai uikkarit, pääsee helteellä kirmaamaan sadettimeen. Juomataukoja pidettiin vähän väliä.

Viljelyryhmät pääsivät vauhtiin: maata käännettiin, mansikoita ja muita taimia istuteltiin ja kannuistakin syntyi hieno rivi palstan reunalle. Tänä vuonna KAIKKI lapset viljelevät yhteistä peltolohkoa. Satoa saadaan enemmän ja perheen on helpompi lomailla. Kokeneet viljelijät voivat toimia mallina kokemattomammille ja saada vastuupalstan hoitaakseen. 

 Leiripäivän jälkeen Kumpulan "raitti" rauhoittuu ja jänikset sekä linnut valtaavat paikan. Tosin se jänis ehti hypätä pois tästä kuvasta ennenkuin ehdin laukaista!
Pienen puolen paviljonki, takana Matojen teltta. 

Ruokailusta tullaan hienossa rivissä.

Vauhti päällä kohti uusia seikkailuja!

Ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti