tiistai 14. kesäkuuta 2011

Nuppujen juttuja

Hei kaikki!

Terveisiä Nuppu-ympäristötaideleiriltä! Leirin ensimmäinen viikko sujui auringon paisteessa toisiimme ja värien maailmoihin tutustuen. Leiriläiset ovat tallentaneet - pitkin puutarhaa ja metsää - innostuneesti ensin keltaisia, sitten punaisia ja viimeiseksi sinisiä ajatuksia, tunnelmia ja havaintoja, maalaten ja runoillen. Tutkimusprosessissa kiinnostavaksi osoittautui maalaaminen luonnonmateriaaleilla ja itsensä maalaaminen.

Punaista ja sinistä... Heinänkorsin, käsin, lehdin, kirjoittaen...

”Sinikello kirjoitti sinistä kirjaa. Mustikka tuli kylään sininen kypärä päässä. Myös Sinikello tuli kylään siniset farkut jalassa. Ystävykset joivat mustikkamaitoa, he juttelivat sinisellä kielellä. Ikkunasta näkyi järvi.”

”Sininen karkki tekee kielen siniseksi ja sillä pystyy pelotella sininen kala, joka liittyy veteen.”

Leirivihkoihin syntyy jatkuvasti mielikuvituksekkaita juttuja, kuvia ja sarjakuvia. Välillä ennättää kiipeillä puuhun ja tutkia luontoa, esimerkiksi metsään pesiä rakentaen.


Keskiviikko oli meille erityinen päivä, kun saimme vieraiksi Helsingin kaupungin taidemuseon kuvataideleiriläiset. Yhdessä heidän ja Verso-ympäristötaideleirin kanssa toteutimme yhteisen tilkkutäkki-ympäristötaideteoksen.

Loppuviikosta alkoi olla jo aika kuuma, mutta jaksoimme silti huovuttaa. Mitähän kaikkea vielä ehdimmekään yhdessä kokea loppuleirin aikana!

1 kommentti: