torstai 16. kesäkuuta 2011

Menoa ja meininkiä Herneiden tapaan!

Herne- ryhmän toinen leiriviikko on lähtenyt hyvin käyntiin. Me Herneet olemme 7-13 vuotiaita yhteispalstalaisia. Viljelemme siis yhteistä kasvimaata ja jaamme kaiken sadon. Meillä on vauhdikas ja reipas porukka täynnä erilaisia upeita persoonia! Viljelyhommat ovat edistyneet hyvää vauhtia: Penkit on rakennettu, kaikki on istutettu ja kylvetty. Käytävät on katettu. Nyt vain kastelemaan! Ensimmäiset retiisit ovatkin jo itäneet.

Tänään oli vuorossa blogin kirjoittamista. Tytöt kirjoittivat kasvimaastamme ja listasivat viljeltävät lajikkeet.

”Kasvimaa

Me kasvatamme: Sipulia ja porkkanaa, avomaakurkkua, chiliä, salaattia, pinaattia, selleriä, keesäkurpitsaa, retiisiä, papua, tilliä ja punajuurta”

Tässä muutamia lasten itse kirjoittamia tekstejä kasvitarhan tapahtumista ja kivoista asioista. Yksi näistä asioista on aivan telttamme vieressä oleva linnunpesä.

”Löysimme linnunpesän helteisenä päivänä, kun otimme raparperia. Linnunpesässä emoa ei ole vielä nähty. Lintu on mustarastas.”

”Meidän kasvitarhalta löytyi linnunpesä raparperien seasta. Siellä on kolme mustarastaan poikasta ja emo. Vähä aikaa sitten näimme, kun yksi poikasista avasi suunsa. Näimme emon keräävän matoja poikasille. Pari päivää sitten näimme kun emo lensi telttaan. Poikaset ovat söpöjä.”Blogia seuraamalla selviää, mitä linnuille käy. Nyt ne ovat jo viikossa kasvaneet hurjasti ja emokin on ehkä vähän tottunut meidän läsnäoloomme lähistöllä.

Linnunpesän lisäksi suosittuja ovat olleet mutaleikit ja oman kokeilupalstan hoitaminen. Kokeilupalstalla saa istuttaa omia siemeniä ja kokeilla miten kasvit kasvavat erilaisissa olosuhteissa esim. jos ne eivät saa lainkaan aurinkoa tai jos niitä kastellaan hurjasti.

Peltotöiden olemme muistaneet myös leikkiä. Suosittuja leikkejä ovat olleet "Kuka pelkää vihaista puutarhuria", kanankoipi, piilohippa sekä kaikki polttaa ja kaikki palaa. Kanankoipi oli poikien itsekeksimä leikki, joka on täynnä vauhtia ja jännittäviä tilanteita.


Huomenna onkin tämän viikon viimeinen kasvitarhapäivä. Saa nähdä mitä on luvassa, sillä jokainen päivä on Herneiden kanssa aina erilainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti