maanantai 17. kesäkuuta 2019


Viherlehmien kesäkuulumisia

Viljelyä on takana jo kokonaiset kaksi viikkoa ja kolmas viikko on lähtenyt hyvin käyntiin. Leiriläiset ovat päässeet osallistumaan monenlaisiin viljelytehtäviin, kuten maankääntöön, kasteluun, kitkemiseen - ja toki myös istuttamiseen, joka vaikuttaa olevan monen lapsen lempitehtävä palstalla. Olemme istuttaneet taimina esimerkiksi erilaisia kaaleja, samettikukkia ja yrttejä. Siemeniäkin olemme kylväneet, kuten härkäpapua ja porkkanaa. Viljelyn ohessa lapsia ovat kiinnostaneet erilaiset linnut ja kasvimaan hyönteiset: bongattu on ainakin monta västäräkkiä, sinitiaista ja räkättirastasta, sekä kastematoja, hämähäkkejä ja kovakuoriaisia.



Kuva 1. Purjot, samettikukat ja kyssäkaalit sulassa sovussa.


Leirin toisella viikolla Viherlehmät kävivät retkellä Vesalan koulun eläinkasvihuoneessa katsomassa ja hoitamassa erilaisia eläimiä. Eläimet kiinnostivat lapsia kovasti ja retki oli monelle leirin kohokohta. Vierailimme myös Kontulan nuorisotalolla, jossa Kaupunkipuutarha ja sen asukit -leiri viettää aikaansa kasvihuoneen lisäksi.


Kuva 2. Kastelukannut saavat levähtää, kun sadetin hoitaa työn

Viljelyn ohella olemme myös ehtineet nauttia hyvistä keleistä, leikkiä erilaisia leikkejä kuten mustekalaa ja jäätelöautoa, ja tutustua toisiimme. Kumpulan tähti -peli on ollut menestys ja samalla lapset tutustuivat koulukasvitarhan “isoon puoleen”, lasten viljelypalstojen sijaitessa “pienellä puolella”. Erityisesti lämpiminä päivinä suurta riemua tuotti jalkapallokentälle asetettu sadetin, joka viilensi kuumuudesta nuupahtaneita leiriläisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti