maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kesäleiritoiminta alkoi taas!!!

Ensimmäiset koululaisten kesäleirit alkoivat Kumpulan koulukasvitarhalla viime viikolla. Kesäleirit houkuttelevat taas satoja koululaisia puutarhaan viljelemään ja tekemään ympäristötaidetta ja draamaa.

Viikon päätteeksi julkistettiin myös lasten tekemät koulukasvitarhan yhteiset säännöt, jotka löytyvät nyt portinpielen ilmoitustaululta.




Tänä kesänä Kumpulassa on ennätysmäärä nuoria

Kumpulassa nähdään nyt kesätyötekijöiden, leirien ohjaajien ja lasten ohella myös monia 16–17 -vuotiaita nuoria. Nuorisoasiainkeskus palkkaa tänä kesänä yli 40 nuorta kuukauden mittaisiin kesätöihin koulukasvitarhalle. Työtehtäviä on monenlaisia: osa nuorista toimii avustavina ohjaajina leireillä, osa auttaa viheralueiden hoidossa, osa toimii kauempaa saapuvien lasten bussisaattajana ja jotkut nuorista työskentelevät nuorisoasiainkeskuksen omalla viljelypalstalla.

Niille nuorille, jotka eivät ole kesätyötä löytäneet, on kasvitarhalla tarjolla vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyötä tehdään klo 10 – 14 tiistaista perjantaihin joka viikko.  Vapaaehtoistyöntekijät saavat palkakseen lämpimän lounaan ja kymmenen työpäivän jälkeen työtodistuksen, jota voi hyödyntää vaikka työnhaussa. Vapaaehtoistyöhön ei tarvitse ilmoittautua erikseen, riittää kun ilmestyy kasvitarhalle.

-          Alkukesästä ajattelimme vapaaehtoistyössä keskittyä puutarhanhoitoon, loppukesästä järjestämme tapahtumia. Toimintaa olisi myös kiva kehittää laajentamalla sitä. Esimerkiksi miniatyyri-puutarhoja voisi rakentaa koulukasvitarhan ulkopuolelle tai tehdä animaatioita siitä miten kasvit kasvavat, kertoo vapaaehtoisvastaava Sirja Eskelinen.



Vapaaehtoistyöntekijä Aapo Pessa (16 v.) hoitaa kasveja Sirja Eskelisen opastuksella.


Seuraa Kumpulan koulukasvitarhaa Lanttublogin ohella  myös somessa!

Facebook: Kumpulan koulukasvitarha , Kasvitarhan Vapaaehtoiset, Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry 

Instagram: @kumpulan_koulukasvitarha, @kasvitarhan_vapaaehtoiset 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti