perjantai 17. kesäkuuta 2011

Me olemme Verso !


Terveisiä Verson leiristä! 
Me olemme vanhemmista lapsista koostuva ympäristötaideryhmä . Meitä on kolmetoista lasta, viisi poikaa ja kahdeksan tyttöä. Meillä on kaksi ohjaajaa, jotka haluavat aloittaa jokaisen aamun kysymällä kaikilta vuorotellen, mikä on päivän fiilis. Päivän fiiliksen on saanut kertoa niin rikkinäisen puhelimen kautta, sana-runona, liikkeenä, ilmeenä, yhtenä isona koneena...

"MITÄ ME TÄNÄÄN TEHDÄÄN?"

Kysymys, joka kysytään yleensä ensimmäiseksi aamulla.
Olemme tehneet maahan luonnonmateriaaleista taidetta, hetkellistä ja häviävää, kuten ympäristötaide yleensä. Olemme ottaneet uudelleen vanhoja kuvia, rekonstruktioita niistä, silä puutarha täyttää ensi kesänä 100 vuotta. Kahden viikon aikana olemme pohtineet omaa suhdetta ympäristöön ja aikaan, leikkineet paljon, rakentaneet savesta kasvien suojelijoita sekä luonnonantimista mobilet, jotka ripustimme metsään. 

Leiriläiset valitsivat Juuri-blogiin esiteltäväksi melko yksimielisesti kaupunki-tehtävän. Rakensimme kierrätysmateriaalista talojen pienoismalleja. Jokainen toimi arkkitehtina ja sai suunnitella talon, mielikuvituksellisen, asuintalon, julkisen rakennuksen, tehtaan tai minkä tahansa muun talon.

Aloitimme tehtävän pohtimalla omia kotitaloja. Millaisia ne ovat?
- rakennusmateriaalia, pintaa
- väriä 
- koristeita
- kokoa ja mittasuhteita
- sijaintia

Lopuksi rajasimme alueen, johon alkoi rakentua Verso-city. Sattumalta julkisia ja asuinrakennuksia oli rakentunut sopivassa suhteessa, joten saimme kaupunkiimme sekä palveluja että asiakkaita. Siellä oli sähkötehdas, ostoskeskus, uimahalli, vanhusten palvelutalo, kirjasto, luonnontieteellinen museo, "jokin museo", pankki, kerrostalo, urheilustadion... Yksi riippuvakin rakennus oli valmisteilla!Asuintaloja, toimistotalo vanhustentalo ja luonnonmukaisen elämän talo.
Takana ylimmäisenä pilkottaa kaupungin uimahalli. Materiaaleina käytetyt maitotölkit.

Lapset huomasivat valmista kaupunki tutkiessamme, että lähellä ei ole ollenkaan vettä. Pohdimme ongelmaa, joku ehdotti sateenkerääjätehdasta, jollainen on pakko rakentaa kyllä seuraavaksi! Seuraavaksi lapset muistivat, että sairaalakin puuttui, mutta ratkaisuna siihenkin keksittiin, että sairaalaan mennään lähimpään kaupunkiin. Ei siis huolta, Verso-city voi elää rauhassa, luonnonhelmassa, sateita odotellen.
Vielä on kolme päivää jäljellä, jonka jälkeen kohokohtana juhannusjuhla. Saa nähdä, mitä hienoa versolaiset keksivät juhlan esityksiin tai koristeluihin!

Terveisin,
Verson ohjaajat

ps. alla kuvia tekemistämme taidetöistäVersolaisten yhdessä ideoima ja rakentama
muistomerkki puutarhassa kesiään viettäneille lapsille.

Teimme luonnonmateriaalista mobilet, jotka
ripustimme metsään ilahduttamaan seikkailijoita.


Oma reittini kouluun, karttatyö

Kasvimaan suojelijat savestaKartta merkityksellisestä paikasta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti