keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Terveisiä alkukesän Ympäristötaideleireiltä

Nyt on aika kuulla mitäs kaikkea me olemme leiriläisten kanssa ympäristötaideleireillä touhailleet viimeisen kahden ja puolen viikon aikana. Ensimmäisen viikon leirin nimeksi äänestettiin Naukuvat nakit, toisen viikon nimeksi muodostui Iloiset amebat ja tämän viikon puolestaan Iloiset kukat.Ympäristötaideleireillä on leikitty monenlaista ja ehdottomia suosikkeja ovat olleet muun muassa Peili, Mafioso, Kumpulan tähti sekä kuvan piirtäminen selkään rikkinäinen puhelin -leikin idealla.

Leiriläiset ovat luoneet omaa paikkaansa metsään. Omat paikat ovat vaihdelleet valtavasta yhteismajasta miniatyyrimaailmaan. Toisella leiriviikolla tehtiin kukkapommeja, joilla leiriläiset tekivät taidetekoja heittämällä kukkapommeja yllättäviin paikkoihin ilahduttamaan ohikulkijoita. Opimme, että kukkapommeissa voi olla vain Suomen luonnossa kasvavia kukkalajeja tai yksivuotisia kukkaketokukkia, jotta ne eivät syrjäytä alkuperäisiä kasveja.

Eväshetki yhteisessä paikassa metsän siimeksessä
Oman paikan luomistyö menossa

Ensimmäisellä ja toisella viikolla vierailtiin myös Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, missä inspiroiduttiin kauniista kukkaloistosta ja mahtipontisista puista. Vierailun jälkeen koulukasvitarhassa tehdyt luonnokset muuntuivat upeiksi maalauksiksi.

Kumpulan kasviteteelliseessä puutarhassa luonnostelemassa
Rennosti maalaillen
Valmiita maalauksia

Naukuvat nakit loivat yhteisen mielikuvitusmaailman savitöillä ja Iloiset amebat jatkoivat maailmaa toisella leiriviikolla. Tällä viikolla Iloiset kukat loivat puolestaan mielikuvitusmaailman leirin ulkopuolelle lähimetsään ilahduttamaan myös muita metsässä seikkailijoita.

Naukuvien nakkien ja Iloisten amebojen yhteinen mielikuvitusmaailma

Iloiset kukat luomassa mielikuvitusmaailmaa lähimetsään
Viikkojen aikana ehdittiin tehdä paljon muutakin ympäristötaidetta niin ohjatusti kuin vapaa-ajalla leikkien lomassa. Ympäristötaiteen ohessa ehdittiin myös kitkemään rikkaruohoja ja istuttamaan tilalle retiisiä ja kukkia. Kitkeminen oli monelle mieluista ja siinä lomassa ehdittiin leikkiä myös vesileikkejä. Toisella leiriviikolla lapset saivat järjestää Kumpulalaiset, joiden voittajaksi julistettiin joukkue, Nolot nallekarkit.

Hybridieläimen koti
Hyönteiskerrostalo pörriäisille

Suosittelen ”salaista” selvitysretkeä Kumpulan koulukasvitarhaan ja lähialueen metsiin kesän aikana, sillä voit löytää ihania savisia mielikuvitusmaailman asukkeja ja värikkäitä kukkayllätyksiä. Kiitos vielä Naukuville nakeille, Iloisille ameboille ja Iloisille kukille sekä apuohjaajillemme Essille ja Eikalle ikimuistoisista leireistä. Olitte kaikki huippu tyyppejä.
 

Mukavaa juhannusta kaikille!
Leiriohjaajat Sanna ja Sari  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti