torstai 12. heinäkuuta 2018

Vapaaehtoisten viljelypalstojen sato on hyvällä mallilla

Julia kitkemishommissa. 
Hyviä uutisia! Nyt saamme nimittäin satoa. Retiisi, salaatti, pinaatti, sipuli, lehtimangoldi, krassi, lehtikaali, yrtit ja punaviinimarjat ovat valmiita. Kukka-ja parsakaali, porkkana ja peruna kasvavat kovaa vauhtia! Papujen ja kurpitsan tuotannossa on ollut pieniä teknisiä häiriöitä, mutta me vaparit teemme kaikkemme, että ainakin kurpitsa pysyisi hengissä. Pavut joudumme vaihtamaan johonkin toiseen lajiin, joka ehtii vielä kypsyä kesän aikana. 

Palstan aarteet jaetaan sadonkorjuuseen osallistuneiden vapareiden kesken.
“Välillä on niin, että sato kerätään ensin ja jaetaan sitten kaikille tasan. 
Välillä sanotaan määrä, minkä saa kerätä palstalta”, sanoo Julia, 18, vapaaehtoinen. 
“Tällä viikolla keräsimme retiisiä ja pinaattia“, hän jatkaa.
Vaparit ovat keränneet satoa, kuten raparperia ja yrttejä, pitkin kulunutta vuotta. Joka kerralla on pyritty keräämään jotain kotiinviemistä.


Tänään penkeistä kerätään kotiinviemisiksi pinaattia, retiisiä, yrttejä, krassinkukkaa ja lehtikaalia.


Vihreän Oksan Werstaan runsaat satokassit ovat pian täällä


Heinäkuun lopulta alkaen on mahdollisuus ostaa Vihreän Werstaan nuorten työpajan suosittuja satokasseja (20-30 euron hintaan). Kassit sisältävät lähellä ja luonnonmukaisesti tuotettuja kasvitarhan antimia! Satokasseihin on valikoitu runsaasti ja monipuolisesti viikon sadon mukaisia vihanneksia, juureksia sekä yrtti- ja kukkakimppuja suoraan Kumpulan pelloilta.

Lisätiedusteluja osoitteesta: werstas@lastenpuutarha.fi

Sato jaetaan tasan osallistuneiden vapareiden kesken.


Haluatko vapaaehtoiseksi?


Kumpulan koulukasvitarhalle voi tulla vapaaehtoiseksi kaikki alle 29 -vuotiaat nuoret, maahanmuuttajat sekä eläkeläiset. Vapaaehtoiset kokoontuvat Kumpulan kasvitarhalla tiistaisin ja torstaisin klo 10-14. Päivään sisältyy vapaaehtoiselle maksuton lounas. Kymmenestä kerrasta vapaaehtoinen saa todistuksen.

Vapaaehtoiseksi voi osallistua vaikka ei osaisi suomea. Työ tekijäänsä opettaa ja tekemällä oppii kieltä (erityisesti kasvien nimiä). Vapaaehtoiset voivat osallistua moniin kasvitarhan tapahtumiin.

Mikäli kiinnostuit vapaaehtoistyöstä, ota yhteyttä:
itua@lastenpuutarha.fi 
Retiisikausi on käynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti