torstai 28. kesäkuuta 2018

Vapaaehtoisten mahtavat kasvimaaterveiset!

Tänään on aurinkoinen, pilvetön päivä ja alueella on rauhallista, koska täällä ei ole leiriläisiä tällä viikolla. Itua elämään -hankkeen vapaaehtoiset ovat kuitenkin työn touhussa.

Mitä vapaaehtoisten työnkuvaan kuuluu?
Vapaaehtoiset, eli vaparit, tekevät töitä, mitä heille annetaan toimistosta. Tänä kesänä vaparit ovat esimerkiksi viljelleet kaalia, papua, hernettä, kurkkua ja krasseja. Lisäksi maata on kitketty ja paljon. Tänään poistettiin vanha mansikkapenkki. Sen tilalle tulee papuja. Vapaaehtoiset tekevät työtä myös esimerkiksi kahvilassa sekä auttavat mediapajassa. Työnkuva on siis monipuolinen.

Mikä on kivointa vapaaehtoistyössä?
"Työnteko ja ruoka", vastaa Liisa Aaltonen, 13.
"Työn tekeminen ja työtodistuksen saaminen", vastaa Leo Alanko, 13.
Molemmat ovat nyt ensimmäistä kesäänsä vapaaehtoisina.

Liisa on ollut leiriläisenä Kumpulassa joka kesä 7 -vuotiaasta lähtien. Leo on ensimmäistä kesää Kumpulan koulukasvitarhalla.


Miten vapaaehtoiseksi voi liittyä?
Leo sai tietää vaparitoiminnasta Itua elämään -hankkeen mainoksen kautta, jonka hän näki Vesalan peruskoulun kasvihuoneen edessä. Hän otti yhteyttä sähköpostitse Kumpulan koulukasvitarhalle (lisätietoja täältä!) ja pian hän oli mukana toiminnassa.


Vaparit ovat tärkeässä roolissa kasvitarhalla. Palkaksi vaparit eivät saa rahaa, mutta he saavat lämpimän aterian, työtodistuksen, aurinkoa (ja häikäisyä), kasvitietämystä ja kasveja kotiinviemisiksi.Kasvimaalla hommissa.

Teksti ja kuvat: Liisa Aaltonen, Leo Alanko ja Kirsikka Manninen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti