tiistai 12. kesäkuuta 2018

Seikkailijoiden ensimmäinen viikko

Viime vuonna ensimmäistä kertaa pidetyn seikkailuleirin suuren suosion ansiosta leiri päätettiin järjestää taas, viime vuotista pidempänä! Tänä kesänä, minä, Vilja, olen päässyt mukaan seikkailemaan apuohjaajan roolissa. Tässä kuulumisia viikolta: 

Maanantai 
Oma päiväni alkoi Pasilan nuorisotalolta, jossa meille nuorille kesätyöntekijöille pidettiin koulutus. Kumpulaan pääsin vasta loppupäivästä, jolloin meininki oli jo täydessä vauhdissa. Sain iloisen vastaanoton ja päädyin heti opettelemaan nimiä hauskan nimi-kättelyleikin parissa. Teltalla odotti kasa hienoja piirustuksia lapsista heidän lempieläiminään. Aamupäivällä oli kierretty alue läpi ja etsitty ryhmissä metsästä karttamerkkejä. Loppupiiri koitti itselleni lyhyen päivän takia pian, kaikki, minä mukaan lukien, lähtivät kotiin iloisin ja odottavaisin mielin, leiristä tulee mahtava!Tiistai 
Tänään on maailman ympäristöpäivä! Keräännyimme kaikki leirit yhdessä heti aamusta kentälle viettämään aikaa leikkien parissa. Kuka pelkää mustekalaa? Ei ainakaan kukaan leiriläisistä, sillä naurua ja juoksentelua näkyi ja kuului joka puolella kenttää.  

Yhteisen hetken jälkeen seikkailuleiri palasi 
omalle teltalleen valmistautumaan aamupäivän peliin: Kumpulan tähteen! Kumpulan tähti on ulos, tänne Kumpulaan, siirretty versio kaikkien tuntemasta lautapelistä, Afrikan tähdestä. Leiriläisistä valittiin muutama rosvo, ja muut jaettiin ryhmiin, joissa he etsivät yhdessä timantteja rosvoja vältellen. Koska rosvot olivat niin tehokkaita, eräs lapsista kysyi mahtavan kysymyksen: "Miksei täällä ole poliiseja?" Päätimme muuttaa sääntöjä, ja pääsin itsekin juoksemaan poliisina ympäri aluetta. Miten itseäni kaksi päätä lyhyemmät lapset voivat olla niin vikkeliä? Afrikan tähti saatiin päätökseen, ja sääntöjen muuttamisehdotuksien jälkeen kiiruhdimme nälkäisinä syömään. Täällä on aina niin hyvää ruokaa! 

Iltapäivällä lapset ideoivat ja äänestivät yhdessä säännöt, jotka vietiin eteenpäin koko leirin yhteiseen sääntökokoukseen. Pitkän prosessin ja hieman eriävien mielipiteiden jälkeen saimme myös päätettyä leirillemme leirinimen: seikkailuleiri on tänä vuonna Kesäiset lippisetanat!Keskiviikko 
Heti aamusta julkistettiin eilisessä kokouksessa päätetyt yhteiset säännöt ja valittiin sekä merkittiin yhteinen kiipeilypuu. Osalla seikkailuleiriläisistä on tosin ollut jo väliaikainen kiipeilypuu, minä nimittäin. Saanpahan sanoa sulautuneeni kasvitarhan luontoon mahtavasti! Yhteisen kokouksen jälkeen oli aika valmistaa nimestämme viiri. Kesäisissä lippisetanoissa on juuri täydellisesti kaksikymmentä kirjainta, ihan kuin leiriläisiäkin. Jokainen sai siis päästää luovuutensa valloilleen ja suunnitella sekä maalata kangaskolmiolle yhden kirjaimen. Meillä on täällä aikamoisia taiteilijoita!  
Iltapäivällä leikittiin kirkonrottaa, alueelta löytyy mahtavia piilopaikkoja. Pari viimeistä päivää ovat olleet hieman viileitä, ja tänään saimme pienen rankkasadekuuronkin. Kasvit ainakin nauttivat, lapsetkin taisivat. Siirryimme kuitenkin teltan suojiin leikkimään loppuleikkiä. Hyppäsimme hetkeksi toiseen seikkailuun, Kumpulasta Keskimaahan, Taru sormusten herrastsormuksen piilotus -leikin parissa.  

Torstai 
Tänään leiriläiset saivat kertoa omia toiveitaan leirin suhteen asettamalla luonnosta löytämänsä merkin alueen kartalle. Toiveina oli mm. Lelu/pelipäivä, keinu, leikkimökki ja loppuleikkien leikkiminen metsässä. Aamupäivällä saatiin myös kovasta tuulesta huolimatta, muutaman vastoinkäymisen jälkeen, koottua eilen tehdyistä kangaskirjaimista yksi pitkä viiri. Viiri kiinnitettiin "portiksi" oman alueemme eteen. "Kesäiset lippisetanat" näyttää värikkäänä tuulessa hulmutessaan hienolta.


Ruoan jälkeen valmistimme yhdessä kaksi raparperipaistosta, yhden tavallisen ja yhden kookoksella maustetun. Kumpikin meni kuin kuumille kiville. Sekä lapset, että me ohjaajat lähdimme kotiin kylläisinä maukkaasta raparperipaistoksesta, raparperiaika on ihanaa!Perjantai 
Ensimmäisen leiriviikon viimeinen päivä. Aamupäivällä pelattiin Kumpulan tähti 2.0 parannelluilla säännöillä ja isommalla alueella. Lapset tekivät itselleen joukkueittain kasvo/käsimaalaukset siten, että jokaisella joukkueella oli oma värinsä. Turkoosit, siniset, keltaiset ja violetit juoksentelivat metsästämässä timantteja ympäri isoa puolta kartta käsissään. Peli oli todella tiukka, ja kaikilla näytti olevan hauskaa! Iltapäivällä koko leiri kerääntyi pienelle puolelle piknikille katsomaan Draamakanojen (draamaleiri) valmistamia hienoja esityksiä. Omia herkkuja oli saanut ottaa mukaan, raparperimehua oli tarjolla, ja aurinkokin paistoi. Piknikin jälkeen leikimme yhdeksi lasten suosikiksi muodostuneen Bussi tulee –leikin omenapuiden alla. Kiva lopetus viikolle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti