keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Eriskummallisia kukkasia ja monenmoisia seikkailuja

Viikon sisään on kasvitarhalla ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Leirilästen päivät ei ole käyneet pitkiksi, sillä ohjelmassa on ollut seikkailurataa, aistirataa ja upea Soturikissojen kasvinäytellykin.


Puutarhalle rakentui viime keskiviikkona aistirata, jossa pääsi testaamaan makuaistinsa tarkkuutta. Lapset kiersivät pareittain ja toisen parista oli sokkona arvattava, mikä kasvi tai yrtti oli kyseessä. Tilli toi monelle mieleen kalakeiton ja retiisiä pidettiin tulisena, mutta herkullisena. Suosikiksi taisi yllättäen nousta valkosipulin varsi! 


Veikeät puu-ukkelit ja -eläimet löytää nykyisin majailemasta kesäkahvila Utopihan kioskinseiniltä. Nämä yrttipurkkien vartijat ovat puutarhan vapaaehtoistyötekijöiden käsialaa. Upeaa työtä!




Viime torstain seikkailuradalla saattoi tulla vastaan vaikkapa kedon kukkasia tai hirmuinen leijona. Radasta oltiin innoissaan lasten joukossa! Kiitos järjestelyistä kuuluu yhteisöpedagogian harjoittelijoillemme, jotka ovat koko kesän mukana leiriohjaajien apuna.


Ympäristötaideryhmä Soturikissat laittoi tämän viikon alkuun mahtavalla kasvinäyttelyllään! Pitkään ja hartaasti rakennetut kukat, kaktukset ja limaa syöksevät kasvit esiteltiin kaikille puutarhalaisille. Kuvan eläinsyntymäkukkakin on melkoinen tapaus: se synnyttää kaikkia maailman eläimiä! Varresta voi putkahtaa niin vauvoja, keskikokoisia kuin aikuisiakin. Soturikissoille kiitos maanantain piristysruiskeesta!




Loppuun vielä muistutus lasten löytytavaroista, joita löytyy puutarhan paviljongilta iso kasa. Kannattaa tulla vilkaisemaan - moni omistaja ei muista mitään olleen hukassakaan ennen kuin oma kippo löytyy korista :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti