Kumpulan koulukasvitarhalla nautitaan kesän kypsyttämän sadon korjuusta
Lauantaiset sadonkorjuut ovat avoinna kesän leiriläisille 21.9 saakka klo 13-15. 7.9. lähes kesäinen sää houkutteli puutarhapuuhien pariiin taas useita innokkaita leiriläisiä perheenjäsenineen. Satoa korjattiin yhteisvoimin maa-artisokka”viidakosta”, lasten yhteiseltä palstalta ja ihanasta omppulehdosta.
Maa-artisokkakeittoon kaivattiin reseptiä! Tällaisen keiton maa-artisokista valkoisten papujen kera pyöräyttää Chocochili-blogin ja Viiden tähden vegaani -keittokirjan kirjoittaja Elina:
Kermainen maa-artisokka-papukeitto noin neljälle
• 700 g maa-artisokkia
• 1 sipuli
• 2 valkosipulinkynttä
• 5-7 dl vettä
• 1 kasvisliemikuutio
• 1 tlk valkoisia papuja (noin 230g)
• 2 dl kaurakermaa (Nordic)
• suolaa, mustapippuria
1. Keitä maa-artisokat pehmeiksi, upota kylmään veteen ja kuori ne. 2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kattilan pohjalla öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan maa-artisokat, vesi, kasvisliemikuutio ja pavut. Keitä, kunnes kasvisliemikuutio on sulanut joukkoon. 3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja anna sen vielä kiehahtaa. 4. Koristele annokset tuoreella persiljalla ja tarjoa ruisleivän kera.
Lähde: http://chocochili.net/2013/01/kermainen-maa-artisokka-papukeitto/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti