sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sato alkaa kypsyä Kumpulassa 15.-18.7

Hei taas!

Kumpulan pellot kärsivät kuivuudesta, mutta isot sekä pienemmät puutarhurit ovat ahkeroineet kovasti kastelemalla viljelyksiä kastelukannuin ja sadettimin. Satokausi on toden teolla alkanut, vai mitä sanotte näistä komeista kesäkurpitsoista, kurkuista ja muista itse kasvatetuista herkuista? Kumpulan leirikesä tuottaa kuitenkin paljon muunkinlaista satoa: ystävyyttä, tietoa luonnonilmiöistä, luovuuden kukkia erilaisten kädentöiden muodossa, punaisia poskia leikin tiimellyksessä..
 Kurkataanpa viikon kuvasatoon:

 Viikonavauksessa saimme tutustua mm. hain munaan.
 Viikonavauksessa lapset saavat jatkossa kertoa tai esittää itselleen tärkeitä juttuja. Myös aikuisilla saattaa olla tärkeitä tiedotusasioita.

Mansikat aamunavauksessa. 
Kuten kuvasta näkyy, monet viljelyryhmän lapsista ovat lomalla. 


Oma Minnimme, joka vastaa bussimatkojen sujuvuudesta sekä ahertaa keittiössä. Kesäkurpitsoja menossa keittiöön jatkojalostukseen. Näistä tuli keittiöhenkilöstön taitavissa käsissä muun muassa täytettyjä kesäkurpitsoja. Nami-mani!


Nuoret ovat olleet paljonkin auttelemassa lasten palstalla. Lohko on sen verran suuri, että apujoukot ovat tarpeen. Kitkemisen lisäksi poistimme tomaateista varkaat ja tuimme ne kepeillä. Tänä vuonna on lämpimien säiden ansiosta hyvät mahdollisuudet saada punaposkisia tomaatteja!Kurkkusatoa alkaa saada.

Keskiviikkona

oli vuorossa kerhopäivä. Osa lähti uimaan, osa teemakerhoon ja osa kaupungille Rakennetaan puutarha -city kohteeseemme.
Kasteltavaa riitti, sen lisäksi pidimme vähän hauskaa liiduilla ja lapset saivat komean hiekkakasan hiekkaleikkejä varten.

Kukkuu tättärää, täällä mä oon!

Vaikka tässä näkyy vain kiviä ja hiekkaa, kasvaa täällä kasvejakin!

Katso lisätietoja ja tule mukaan: http://www.rakennetaankaupunki.fi/rakennetaan-puutarha/

Apila -leirin viimeinen päivä:


Ympäristötaideleiri Apilat keräsivät värikästä satoa päättäjäiskakkuunsa.
 Kuvan retiisit eivät sentään päätyneet kakkuun, mutta moni muu värikäs ja kaunis syötävä kylläkin!


Olettekos nähneet NÄIN kaunista kakkupalaa? Eikä se ollut silkkoa sisältä, vaan todella herkullinen! Kakkuun tuli ainakin kesäkurpitsaa ja kaakaota...

Muistattehan, että myös ympäristötaideleiriläiset voivat osallistua 17.8-21.9 klo 13-15 järjestettäviin lauantai-sadonkorjuisiin.

Perhekerhossa
torstaina

opeteltiin ruohonleikkuuta

ihailtiin mahtavaa kasvua..

ja jaettiin kesäkurpitsoja.
Vanhemmat ja puutarhatöistä kiinnostuneet: Tervetuloa vapaaehtoiseksi hoitamaan kaunista Kumpulan koulukasvitarhaa arkisin klo 9-15! Ilmoittaudu pääpaviljonkiin, kysy Jannea tai Tainaa. TERVETULOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti