torstai 19. heinäkuuta 2012

Marikan kesälomamuisto


Tämän tarinan on kirjoittanut toimittajakerhossa Sara konkariryhmästä. Tarina julkaistaan jatkokertomuksena kasvitarhan info-taululla ja tässä se julkaistaan kokonaisuudessaan.

Marika on nuori neljätoistavuotias tyttö. Hän käy Kuusilan koulun kahdeksatta luokkaa. Kouluvuosi alkoi juuri ja uudet oppilaat aloittivat seiskaluokan. Nyt kerron Marikan kesälomasta. Marika oli kesällä kasvitarhalla. Marika on ollut kasvitarhalla jo viitenä vuonna peräkkäin. Tämän vuoden kesä oli ikimuistoinen. Marika tajusi ystäviensä ansiosta, että hänen on aika päästä yli Ilarista. Marika ihastui kesällä toiseen poikaan. Pojan nimi on Lauri. Marikan mielestä Lauri on hauska, vaikka välillä pelleilee. Marikan ystävistä kasvitarhalla olivat Minna, Ellen, Liisa ja Marja sekä Lauri.

Marika ei vielä kesän alussa pitänyt Laurista, mutta kesän edetessä Marika alkoi pitää Laurista. Viime vuonna Marika ei uskonut, että ihastuisi Lauriin, sillä hänen kaverinsa Ellen oli silloin ihastunut Lauriin. Marika kävi kesällä kavereidensa kanssa Linnanmäellä. Marikan kavereista siellä olivat Ellen, Liisa ja Lauri. He kävivät monissa laitteissa. Ellen ja Liisa istuivat melkein kaikissa laitteissa vierekkäin ja Marika joutui istumaan Laurin vieressä. He kävivät vanhassa vuoristoradassa tosi monta kertaa. He kävivät myös tulireessä, kerran Lauri painoi Marikan turvapuomin tosi tiukalle. Marika melkein suuttui, mutta kun hän katsoi Lauria, hänen vihansa laantui.

He kävivät myös linnunradassa. Ellen ei tullut viimeisillä kolmella kerralla mukaan vaan jäi ulos odottamaan muita. Ensin Marika istui yksin ja sitten Liisan kanssa. Viimeisellä kerralla Marika istui Laurin vieressä. Kun he olivat linnunradan puolessa välissä, Lauri sanoi, että se ei ole hauskaa, kun lyöt meitä lippiksellä välillä. Silloin Marika tajusi, että hänen on muututtava. Kun he menivät Ellenin luokse, Marika otti laukkunsa ja laittoi lippiksensä sinne. Sitten he menivät salamaan. Salamaan oli pitkä jono ja Marika sanoi jonossa, että olisi lyönyt heitä ainakin kaksi kertaa. Kun he lähtivät linnanmäeltä Ellen ja Marika pääsivät Laurin isän kyydillä kotiovilleen. Marikalle kesä oli paras kaikista kesistä ikinä ja hän muistaa sen aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti